Днес шефът на германския банков гигант Дойче банк (Deutsche bank) Кристиан Зевинг

...
Днес шефът на германския банков гигант Дойче банк (Deutsche bank) Кристиан Зевинг
Коментари Харесай

Банките в разгара на бизнеса. Шефът на Дойче Банк изказа добри прогнози

Днес шефът на немския банков гигант  " Дойче банк "  (Deutsche bank) Кристиан Зевинг съобщи, че европейските банки са в разгара на бизнес взрив, само че би трябвало да останат внимателни, с цел да не изостанат в допълнение от интернационалните съперници, представено от ДПА.

" Германските и европейски банки имат по-голяма облага сега, в сравнение с са имали от доста години ", сподели Кристиан Зевинг по време на конференция на бизнес всекидневника " Ханделсблат ". Банката е измежду най-големите в Европа. 
-->
" Ние обаче не би трябвало да се заблуждаваме: Продължаваме да изоставаме от интернационалната конкуренция – повече някои финансови институции, по-малко други ", означи Зевинг. " Ето за какво би трябвало да продължим да работим настойчиво, с цел да станем още по-печеливши, да влагаме в екип и технология и да усъвършенстваме потребителския ни опит ".

Зевинг настоя за по-тясна интеграция за финансовите пазари сред страните членки на Европейски Съюз. Според него основаването на Европейски съюз на финансовите пазари (широко обсъждано предложение за обединен финансов пазар в блока) може да способства за това европейските банки да са по-ефективни и конкурентни.

Плановете на Европейска комисия за обединен съюз на финансовите пазари са на масата от септември 2015 година, само че осъществяването е в застой. 

" Броят на европейските банки, които са конкурентоспособни в международен проект се брои на пръстите на едната ръка. И даже тези банки изостават от международните пазарни водачи – и то освен американските ",  разяснява той. " Нуждаем се от европейска рамка, която да даде на банките повече независимост на деяние за разпределяне на заеми, да  финансирането на финансовите пазари и в последна сметка да обезпечава общоевропейски напредък ", добави шефът на " Дойче банк ".

Зевинг е отпред на комерсиалното банково лоби – Асоциация на немските банки, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР